fredag, augusti 22, 2008

Nu är jag igång

Läskigt och roligt på samma gång. Nu sitter jag som min egen. Har precis kommit tillbaka från en presentation. Det är ju sån't man gör nu - presenterar sig. Portfoliovisning och lära känna varandra samtal. Sitter ner i vår lilla lokal. Just nu är det bara jag här. Mitt skrivbord, mina flyttkartonger, en häftapparat.



Cabo Roig i Spanien var den plats som fick avsluta min semester. Bitvis väldigt vackert och vissa stunder slitet och tråkigt. Under en runda med barnvagnen fick jag tillfälle att skissa lite grand och under en utflykt till en palmskog likaså. Älskar att sitta ner med skissblocket.


söndag, augusti 10, 2008

Frizon 2008



Nu har vi vandrat färdigt på leråkrarna utanför Örebro för den här gången. Vädret var riktigt ruggigt men stämningen god. Jag fick möjlighet att måla på tre gudstjänster i den stora ladan. Ungefär 3000 personer i lokalen och massor av adrenalin i min lilla kropp. Under en och en halv timme växer en tavla vid sidan av en som talar och så en massa musik. Riktigt häftigt.

Här ser ni resultaten. Akryl på pannå ca: 1200x1800 mm. "Mer liv (dop)". "Göra någonting nytt av någonting gammalt" och "Kyrkan på berget".




torsdag, augusti 07, 2008

Måleri på Frizon

Festivalen Frizon. En energikick, plats för samtal, möten, mellan människor och mellan människor och Gud mitt på en leråker utanför Örebro. Under helgen kommer jag att måla på tre Gudstjänster. Jag och en talare utgår från samma text i Bibeln och fram träder en talad tolkning och en målad. Under en och en halv timme så målar jag med iver och frustration med en överdos av adrenalin. Det känns hur häftigt som helst. Resultatet är skiftande, men det är en spännande tillställning både för betraktare och målare.

Fredag 19.00, Lördag 19.00, Söndag 11.00. Välkommen!

Återkommer med resultat.

fredag, augusti 01, 2008

Semester



Vilken underbar sommar. Solen värmer och badet svalkar. Flera fantastiskt slappa veckor och jag njuter i fulla drag. Karlsborg med Bottensjön rekommenderas och Motalas Vätterbad i Varamon likaså. Laxsjön gav senaste doppet som var varmt och "sjönt".

Jag har hunnit skissa en del och är alltid kul. Akvarellblocket kom också fram en sen kväll. Små lingonkvistar ska smycka min farmors begravningsprogram.

Pirret i magen växer sig allt starkare och snart så är det dags för mig att ta plats i de nya lokalerna, marknadsföra mig och börja min nya tillvaro som illustratör. Just nu ligger namnfrågan på bordet och med den logotype och grafisk form. Man vill ju se snygg, snäll och lite tuff ut. :-)