tisdag, november 20, 2007

Julfest


Josef, Maria och Jesus är huvudmotiv både i denna affisch och i den barnmusikal som affischen gör reklam för. Ville skapa en barnslig och mysig affisch full av julstämning.

Vektorgrafik från början till slut. Illustrator och Wacomplattan.

fredag, november 16, 2007

Sent inlägg till Illustration Friday


För sent förstod jag att fredagar är dagen då det nya ämnet publiceras och inte då bidragen lämnas in. Nåja, här är min tolkning av förra veckans ämne "Scale".
Blyerts och Photoshop.
---
Too late I realized that friday is the day when a new topic is released and not the day when You shall enter your picture. Well, anyhow. This is my interpretation av last weeks topic: Scale.
Graphite and Photoshop.

Porträtt av Malin


En kompis bad mig måla av hennes dotter. För några år sedan fick jag samma uppdrag, men då var det hennes som som hamnade på duken. Riktigt söt tjej och så svårt det kan vara att få det att komma fram i en målning. Efter lite pill och mycket vånda kom jag fram med det här resultatet.

Akryl på duk.

torsdag, november 08, 2007

Illustrationfriday - hat



För första gången väljer jag att delta i en illustrationskabaret. Tja, jag vet inte riktigt vad mans ska kalla det, men man får skicka in sina illustrationer runt ett visst tema och så kan man se hur andra väljer att tolka samma tema.
Min bild blev en sammanslagning mellan att få till ett bidrag samt att få öva mig på att måla ett realistiskt porträtt i Photoshop.

Det var det det.

---

A picture of my son. He has now lost his favourite hat and is very sad. His parents are almost as sad as he is since we've borrowed it from some friend of ours. At least they were our friends...

onsdag, november 07, 2007

Figurskisser



Satt och lekte lite framför TV:n. Ville få fram figurer med mycket rörelse i. Gillar dem mycket. Ska utveckla mera...

Skiss m ritplattan






Var på jobbet och lånade hem ritplattan för att kunna färglägga en illustration åt Fonus. Passade på att skissa lite på några små figurer. Ploj, skoj. Ritade först med blyerts eller tusch och färgla sedan i Photoshop.

Gillar speciellt den lilla ankan. Där har Viggo (1,5 år) ritat konturerna och jag har sedan fyllt i och färglagt. Den är jag typ kär i.

Vill så gärna ha en ritplatta här hemma. Det ska jag nog önska mig i julklapp.

måndag, november 05, 2007

Etsningar



När jag var på besök hos Elins syskon i Stockholm så fick jag syn på två olika etsningar som jag gett dem. Hade glömt bort etsningarna och tyckte bra om dem nu. Jag gjorde dem för två år sedan då jag blev medlem i Örebro läns grafikgrupp. Nu var det längesedan jag var i verkstaden, och jag blev verkligen sugen. Så kanske kommer det snart några färskare etsningar.

Bilderna heter "Ensam man och svan" och "En herde och tre herdar om natten" och är gjorda med torrnål.